16. tammikuuta 2014

Mitä saat cossata kehollasi?


Pyöritetään nyt tätäkin aihettä täällä, koska tämän blogin pitäjänä ovat hyvin kaukana toistaan hyvin selvällä tavalla: Ruumiin rakenteella.
Ja heti isken tämän tähän: Minusta kukatahansa, koosta, väristä tai sukupuolesta katsottuna saa cossata mitä ikinä sitten haluaakaan? Ja miksi näin? Koska tämä on harrastus jossa tähtäimenä on hauskuus ! Itse en ainakaan ruvennut harrastamaan cosplayta jotta minusta tulisi kaikkein paras ja kuuluisin ja kaunein cossaaja koko suomen coni piirissä, itseasiassa minun tavoiteeni on olla paras mahdollinen minä.
"mutta sähän kilpailet?" Kyllä, olen esityskisoissa ollut monesti mukana ja tavoitteeni on osallistua jonain päivänä EChen, ei sen takia että haluaisin kultaa ja kunniaa, vaan koska sillätavoin pystyn haastamaan itseni tämän harrastuksen kanssa.
Ja itsensä haastamisella olen iäväkseni huomannut että hyvin moni tosiaan murehtii kokoaan cossatessaan, jotenkin se unohtuu suomen kansalta että kun cossaat fiktiivistä hahmoa (näyteltyjä sarjoja ja elokvuia en ota  nyt huomioon laisinkaan) niin on lähes mahdotonta olla saman kokoinen ja mallinen kun esm anime hahmo! Otetaan nyt esimeriksi One piecestä Nami ja n, oletteko nähneet miten Oda hänet piirtää? Liitän kuvan joka varmasti kertoo teille kaiken pelkällä kuvalla, ja jos ei, niin voin paljastaa teille jotain: Namin vartalo on mahdoton yhtälö oikeassa ihmis kehossa.

Ja sitten näyteltyihin hahmoihin, tiesitkö että näytteliät joutuvat oikeasti tekemään paljon töitään kehollaan? Ja se on heidän ammattinsa, eikä myöskään kauhean terveelistä jos joutuu kokoajan vaihtamaan 'kokoaan'.

Mutta ainakaan suomessa Cosplay ei ole vielä ammatti ( voin olla väärässäkin, en tiedä voiko sillä suomessa mitään vielä ansaita jollei sitten myy cosplay pukuja etc, mutta vain pukemalla päälleensä.)

Cosplay on vielä harrastus, ja harrastuksesta kuuluu nauttia ja on aivan anurettavaa ruveta väittämään että se että rupeat murehtimaan omaa kokoasi on hauskaa, se on maailman laajuisesti ongelma nykynuorilla, joten hauskaa ei voi olla.

Mutta suurin ongelma tässä on ne jotka menevät syytävällä sormella osoittelemaan toisia cossaaija tai sitten eivät cossaa edes itse.

Minusta cosplay on sitä että teet puvun niin hyvin kun sen vain osaat tehdä, kehosi on vain se mihin sen ripustat ja siihen et voi juurikaan vaikuttaa, esm jos joku cosplayaa Voldemorttia niin sitä nenää ei vaan saa irti, mutta siihenkin on konsteja miten saada saman tyyppinen nenä, mutta se menee maskeerauksen puolelle, eli taas _kehon ulkopuolelle_
Tai sitten mennään tähän: Naama. tietysti on hienoa jos sinulla on samoja piirteitä kun hahmolla, mutta kukaan tuskin rupeaa menemään kauneus leikkauksiin juurikin yhtä cosplayta varten, miksi sitten ruveta rääkkäämään itseään kauhealla treenillä? En nyt sillä sano ettei laihduttaminen hyväkin asia ole, joidenkin kohdalla (esm allekirjoittaneella on suuri riski saada diapeettes ja sydän häiriöitä painonsa takia) mutta jos rakas lukia olet täysin normaali painoinen ( ja älä nyt mene juoksemaan siihen puntarille, vaan ota peili käteen, kyllä sinä tiedät siten että oletko normaali vai et ) (( ja ne joilla on syömishäiriöitä kuunelkaa lääkäriänne, minä voin tällä vain pahentaa asioita))

Mutta siis, se että joku menee syyttävällä sormella osoittelemaan on erittäin alhaista, ovatko he muka sitten täydellisiä? Vastaus on ei. Eivät ole ja heillä ei ole mitään valtaa arvostella SINUN KEHOASI. Toistan; EI MITÄÄN VALTAA. Se on ihan hyvä jos saat PUVUSTASI kritikkiä ja muistakaa, kritiikki ei ole sitä että joku tulee ja haukkuu pukusi paskaksi, vaan se että osoittaa ongelma kohtia ja kertoo myös mikä puvussa on hyvää!
Ja jos joku tulee urputtamaan sinulle kehostasi, hymyile tälle henkilölle ja käske painua sinne missä aurinko ei paista. Sillä tällä henkilöllä ei ole mitään oikeutta tehdä niin, ei pienintäkään, sekä se että jos joku tulee antamaan kritiikkiä puvustasi, sinun ei tarvitse kuulla sitä jos et halua, ainakaan kasvotusten, mutta kun lataat kuvan nettiin, et voi olettaa että sieltä ei tulisi negatiivisia kommentteja, joten mieti tarkkaan lataatko kuvia ollenkaan, koska netissä meillä kaikilla on mahdollisuus sanoa mitä haluamme ( tai tietenkin tiettyyn rajaan netissäkin, koska osa voi olla jo kunnian loukkauksia, mutta ollaan realistisia voitko sinä haastaa oikeuteen pienen kiinalaistytön joka on tullu sanomaan sinulle ilkeästi netissä?)
Taisin puhua itseni pussiin? Noh, siis selvitetään tämä: Netissä on aina mahdollisuus tulla kiusatuksi ja haukutuksi, koska me voimme silloin mennä naamarin takaa huutelemaan, mutta oikeassa elämässä sinun ei tarvitse sellaista kuunella, muista kuitenkin että kun lataat kuvia internettiin, sielä voi oikeasti olla se herra/rouva kaikki tietävä joka tulee ja arvostelee sinun kehoasi ja pukuasi; muista kuitenkin että sinä olet kaiken sen yläpuolella, sinä tiedät että sinun kehosi on koskematon, ja pidä se sellaisena vaikka nämä kommentit olisivat julmia, voit lukea pari sanaa ja katsoa millainen komentin laatu on ja jos se ei täytä näitä kriteerejä:
1. Kritiikki, positiivista sekä negatiivistä palautetta.
2. Ei liity kehoosi.
3. Ei ole haukku.
Niin kannattaa jättää vaikka lukematta tai poistaa samaan tien.

Ei tästä sen enempää sitten, ottakaa huomioon että tämä on vain minun mielipiteeni asiasta ja itsehän yritän aina sioittaa cossini 'minun ruumiin rakenteelleni' sopiviin hahmoihin ( joita ei tosiaan ole juurikaan, aina vähän 'laihempia' tai 'lihavampia' mutta ei sen väliä, minä cossaan itselleni, en muille.¨

Teksi voi olla sekavaa mutta olen yrittänyt parhaani
Pitäisikö meidän tehdä enemmän tälläisiä postauksia?

Also Yukiin ollaan tulossa Hoovynä ja Pyrona, tosin pyro varmaan pyörii melkeen koko conin vain puoliksi pukeutuneena koska pääsi mammailemaan, ja minä istun tylsän hauskana heavynä koska en kerennyt tekemään mitään uutta cosplayta...

Yukissa nähdään!
Kiitos ja kuittaus
- Nemo


2 kommenttia:

  1. Aamen! Tätä asiaa ei voi kertoa liian useasti, ja toivoisin että ihmist jotka lukevat tän ja ymmärtävät että kehosi on täydellinen kun se on. No one should judge ypu for what you are. Ja se että laihduttaa cossin takia on.. noh. Siinä pitäisi olla joku muu terveyteen liittyvä syy, eikä cosplay. Tätä mieltä olen. Se on surullista nähdä kuink nuoret stressaavat sitä vartaloonsa cosplayn takia ja kuinka riittämättömiltä he tuntevat itsensä. Riktoaan tämä laki
    Rikotaan tämä unspoken rule. Tehdään tästä harrastus, joka tekee ihmiset iloisiksi ja niin että he tuntevat itsensä hyväksytyksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori typoista, oon puhelimella, derp.

      Poista