16. helmikuuta 2014

Nemo raivoaa incident Desuconista part I

tässä näettä rauskin säestämänä ensireaktioni tähän koko asiaan.

eli ihan ekaksi: Jos et voi tulla omalla nimeläsi minulle tästä naljailemaan niin kirjoita vaikka paperille ja anna muorillesi, minua ei kiinosta, jos haluat ragettaa yhdelle rageavalle pienelle nörtille niin antaa tulla vaan tässä on minun mielipiteeni, enkä tiiedä ketä tämän lukee joten tämä saattaa myös vaarantaa unelmani tuomaroinnista cosplayn puolella, mutta hei itse sen päätin tehdä joten antaa mennä.

Ihan ensimmäiseksi haluan sanoa että: MITÄ SAATANAA TÄMÄ NYT ON VOI VITUN KYRPIEN TAKATALVI ONKO TEIDÄN AIVOT AIVAN PAKKASENPUREMAT (heh, pitää tästä nyt jotain huumoria repiä)

*syvä hengähdys*

noin sain kirottua capsilla, heti tuntuu paremmalta, mutta nyt ei puhuta minun fiiliksestäni vaan kuinka suomen conpiiri rapisee käsiimme, kaikkien rakastama desucon päätti heittää kaikkia alle 18 vuotiaita hikisellä kyrvällä naamaan, eli jos olet vielä vuonna 2014 alle 18, sinua ei haluta coniin, älä edes unelmoi että nämä oikeat paneeleissa istuvat aikuiset haluavat omia deuconin nyt itselleen.

Tai ainakin siltä tämä alkaa vaikuttamaan.
Voih, muistan vielä ajat kun desucon oli yksi ehdottomasti suosikki coneistani.
Ikävä kyllä tämä kaikki kuitenkin on vain historiaa, olin ehdottomasti jo tätä k-18 conia vastaan, miksikö? no siksi että suomessa ei juurikaan ole talvi coneja, ja suomen cosplay piiri kuitenkin on isoin osin täällä etelä suomessa, on aivan naurettavaa että suurin talvicon suomessa viedään pois nuorilta faneilta, itse en olisi sitä vastaan ollut että kesäcon olisi ollut k-18 koska suomessa kuitenkin on isoja coneja kesäisin, mutta talvella ei oikeastaan ole.
Sitten tullaan tähän varaus asiaan, minusta tämä menee jo melkeen "rasismiksi" koska tässä nyt suositaan kyllä näitä yli 18+ vuotitaita, vaikkakin olen täysin tietoinen että tämä varaus oikeus tosiaan pitää käydä varmistamassa on varmaa että suurinosa lipuista jää näiden ihmsiten käteen, ja se mitä jää niin tullaan repimään käsistä kun hullut hyeenat.
mutta silti, olen itse tätä täysin turhaa coni porukkaa, käyn coneissa tapaamassa ystäviäni ja cossaamassa, istun jossain nurkassa ja enkä edes ole juurikaan enää animen tai mangan ystävä ollut vuosiin.

Mutta en ole ainoa! ehei! kaikki ihmiset eivät halua istua kuuntelemassa luentoja, vaan oikeasti tekemässä jotain muuta, mutta miksi se sitten merkitsee desuconille niin paljon? Olen tietoinen että kyseinen con on ohjelmapainoitteinen, mutta... en näe tälle syytä? Lippu on jo kourassa, eikö se sitten ole ihan käviän asia missä hän on ja mitä hän tekee? eikö olisi parempi että hän liikuisi desu pöydän lähellä ostamassa tavaraa? Koska tietääkseni ohjelmat eivät maksa (tähän en nyt laske konsertteja ja nekin taitavat olla suurilta osin ilmaisia?)

Mikä siinä on että meidän pitää istua sielä luennoilla? Sekö että meillä on anime ja manga coni jossa kaikkien pitäisi tietää kaikesta kaikki? koska suomessahan on niin monta länsimaalais conia ja peli conia etc.
on vaikkea ajatella että kaikki me conilaiset mentäisiin samaan muottiin, eivät kaikki anime ja manga coneissa käyvät ihmiset osaa jonkun animen vuorosanoja oikein ja muuta vastaavaa, mutta eiköhän ropeconiinkin ilmesty aina muutama ei ropettamiseen liittyvä hahmo ilmesty vuosittain?
Jotten riddle me this; onko tässä nyt vain mielivaltaa käyttämällä opettu juuri tämä sitten että koska oikeat otakut haluavat vian ihmisiä jotka oikeasti suurinpiirtein opiskelevat kulttuuria ja sarjoja yhteen paikkaan nyt sitten mennyt tähän? eikö ole mahdollista että alle 18 vuotiaat olisivat "oikeita otakuita" ja osallistuisivat paneeleihin? enkä nyt edes rupea miettimään conin sisältöä, koska minusta conissa ei pitäisi juoda muutenkaan, ilta bileet ovat eri juttu, sillon saat vetää lärvit mutta nukut kännit pois jott asaat krapulassa sitte raahata itseäsi läpi conin
Mutta minusta con piiriä ei saa mennä sekoittamaan alkoholin käytön kanssa, tästä en edes rupea ranttaamaan nyt, jos kiinsotaa niin kysykää.
Mutta tämä on vain minun mielipiteeni, tulen varmasti jatkamaan tätä ranttia mutta tällähetkellä tämä on ainoa mitä saan juuri tähän hetkeen puristettua ja olen erittäin "vihainen" joten tekstikin on varmasti hyvin agressiivista luettavaa.

Korjaan tekstiä ja teen varmaan uuden mutta tämä on nyt tämän hetken hengähdys jotta saan edes jotain patoutumia ulos!

ps tää on edelleen mun mielipide kirjotus, älkää nyt saatansa ruvetko miettimään mitään missä oikeasti voi tapahtua pahuuksia esm mitään tappouhkauksia, tomaattien heittelyä tai mitään tälläistä vitun idioottia toimintaa, sanat riittää aseeksi eiks yeah?

ps mä olen kohta 21 mä olisin voinut olla tuolla mutta täällä mä huudan nuorempien puolesta, joko saan jonkun perkeleen mitallin? :D

13 kommenttia:

  1. http://desucon.fi/desucon/blogi/2013/08/katko-huhuilta-siivet-frostbite-2014-edition

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos luen tämän kunhan tästä kerkiä.

      Poista
    2. ppst laita anonyymi naama pois seuraavaks, justhan mä käskin mummolle antaa paperin jos vituttaa.
      ( tällänen passiivis agressiivinen vastaus viel tähä lisäks)

      Poista
    3. Miks kaikkialle tungetaan tota linkkiä, kun se ei mitään enää selitä? Eihän se kerro syytä et minkätakia täysikäsille annetaan se oikeus varmistaa 100% lippunsa, kun alaikäiset (jotka eivät edes muuten saa tilattua lippujaan itse) joutuvat siihen lippujen kilpajuoksuun, niistä vähäisimmistä lipuista joita jää jäljelle.
      Mutta juurihan Desucon ajatteli olla esimerkkinä muille coneille ja _järjestää oman conin aloittelijoille, eli Desucon Frostbiten_, mutta kuinkas sitten kävikään? Itseään suurimpana Suomen conina teki temput ja teki myöskin selväksi, ettei alaikäisiä sinne haluta, "koska nämä eivät käy paneeleissa ja meluavat ja aiheuttavat turhaa häiriötä, sekä roskaavat". Vaikka itse 15-vuotiaana saan tökki itseäni vanhempia kavereita kylkiin ja pakottaa viemään ne roskat roskiinsa, eikä heittämään siihen lattialle.
      Älyttömintähän on se että koko näiden ideoiden isä on itse Lakimieheksi itsensä lukenut henkilö, joka käyttää lakituntemustaan niin törkeästi hyväkseen, että syyllistyy jopa 'ikärasismiin', mutta sitä ei voi kääntää häntä itseään vastaan, sillä _kyseistä termiähän ei ole edes olemassa_.
      Saa nähä koska Desucon jopa kaatuu näistä epäoikeuden mukaisuuksista johtuen. Niin alaikäiset, kuin täysikäset ovat uhanneet boikotoida Desuconia, joten ei tää voi pitkään jatkua. Joko toi koko juttu kaatuu järkkäreittin käsiin, tai sit ne ottaa opikseen ja kuuntelee conkansaa.
      Mut senhän päättää tämä rakas juristimme.

      Poista
  2. Parashan tapa olisi että näyttää conille sen, mitä conikävijät haluaa. Tasa-arvoa conilaisten keskuuteen. Eli pitäisi vaan sitten puhella kavereitten kanssa ja sopia että ei osta lippua ja että desucon huomaisi että kuinka pahan mokan ne on tehnyt kun ei kyseistä lippumäärää saatu myytyäkkään. Eli ihan kunnollinen mielenosotus vaan pystyyn toisin sanoen. Desucon on jo huomio huorannu tarpeeksi, ja mä olen saanut tarpeeksini Desuconin periaatteista ja asioista mitä Desucon on tehnyt. Desucon _ei_ ole laatu coni. Desucon _ei_ ole expo tasoa. Desucon _ei_ ole eliitti coni, ja ne jotka järjestää vaan luulevat olevansa _eliitti_ tasoa. Vittu mitä paskaa toisin sanoen, ja nää henkilöt pitäisi miettiä coniteansa uudestaan ja kattoa peiliin ja miettiä, onko tämä oikeasti sitä mitä he haluavat. Mutta tosiasiahan on se, että näköjään on eroja ihmisten välillä. Tasa-arvoa suomen coni kansa ei ole nähnyt ikinä.

    VastaaPoista
  3. Mietin itseasiassa sitä että ne varmaan haluu että luennoilla käydään että ne ei vuokrais turhaan niitä saleja. Ku mun mielestä se maksaa sitä enemmän mitä enemmän tiloja varataan sibestä, ihan niiku yleensä muissaki vuokratiloissa. Mutta joo, oon tässä miettiny sitä että jos en saa sitä lippua desuun ni en sitte viddu enää käy desuissa ollenkaan, meinaa hirveetä paskaa. Kuten tossa aikasemmin mainittiin, ei se con oo mitenkään ihmeellinen, sibbe on loistava conipaikka mut ite coni on vähän meh.

    VastaaPoista
  4. "Mutta minusta con piiriä ei saa mennä sekoittamaan alkoholin käytön kanssa"

    Miksi hyökkäät Desua vastaan tässä? Traconissa on saanut ostaa alkoholia paljon Frostia aikaisemmin. Lisäksi alkoholia ei saa Desussa(kaan) nauttia conialueella, vaan ainoastaan ravintolassa. Meno siellä oli hillittyä ja asiallista - oikein ikävä tulee seuraavaa K18-Frostia.

    Suu vaahdoten paasaat siitä, että mielipiteitäsi ei hyväksytä, mutta samaan aikaan lyttäät anonyymien viestejä - Ei anonyymiys tee viestistä yhtään sen epäarvostetunpaa, koska sisältö ratkaisee. Pysyn anonyyminä sinun tapauksessasi mm. siksi, koska olet pelottava, kun ilmaiset vahvoja mielipiteitäs. Tuntuu vain siltä, että etsit nimiä/naamoja joihin voit kohdistaa syyllistämisen. Salli mielipiteen ilmaisu myös muillekkin. Kiitos. Mulla ei oo mitään sua vastaan, mutta suosittelen asiallisempaa lähestymistapaa, vaikka tunteet käyvätkin kuumina.

    VastaaPoista
  5. Lisään vielä, että on aika pikkumaista ja lapsellista valittaa YHDESTÄ K-18-conin olemassaolosta. Elämä ei pääty siihen, jos ei pääse yhteen coniin, vaikka miten Desu oliskin. Tämä coni oli liioittelematta yksi parhaista coneista, missä oon koskaan ollut, koska tunnelma oli selkeästi erilainen edellisiin verrattuna. Ihmiset oli huomaavaisempia, asiallisempia ja mahdollisesti cossi- ja AMV-kisojen kova taso selittyi ikärajalla.

    VastaaPoista
  6. Samaa mieltä edellisen nyymin kanssa. Frostbite oli mainio ja virkistävä coni, kukaan ei räyhännyt yhden nurkan alkoholitarjoilusta huolimatta, Suomessa on coneja vaikka naapureille jakaa ja tuntuu siltä että uusia syntyy samaa tahtia kun vanhoja tippuu pois. Se että yksi vuoden coneista on k-18 tuo skeneen vain lisämaustetta.

    VastaaPoista
  7. Yhdyn kahteen aiempaan nyymiin. Joistain asioista en jaksa kommentoida, koska mielestäni ne on puitu jo aiemmmin, mutta eräs asia pomppasi.

    Kuten Pentti mainitsi luentosalien vuokraaminen ei ole ilmaista. Ylipäätään Sibelius-talon kaltaisen rakennuksen, jossa on tilat sekä show-muotoisille ohjelmille, luennoille, myyntipöydille ja sille hengaamiselle, vuokraaminen ei ole halpaa saati helppoa. Tällaisia rakennuksia, ei Suomen maassa ole kovin montaa. Jos pelkkää hengausconia haluaa järjestää, niin vuokrattavaksi yksinkertaisimmillaan kelpaa halli, jossa on vessat.

    Ja vaikka luennoitsijoille ei makseta palkkaa, ei se tee ohjelmista täysin ilmaisia. Conit tarjoavat ohjelmanpitäjille yleensä ilmaisen sisäänpääsyn, mikä on conin omasta pussista pois. Lisäksi tarvitaan vänkäreitä, jotka pitävät huolen conipaikan valmisteluista ennen ja jälkee conin tai ohjelman (esim. hoitavat mikit, tekniikan ja siivouksen). Heidätkin on ostettu töihin tietyillä eduilla kuten ruualla ja majoituksella. Nekään eivät ole ilmaisia. Ohjelmavastaava on myös tärkeä elin, joka conin puolesta hoitaa ohjelmakartan suunnitelun ja huolehtii asioista päälipuolin. Hän on myös syövä ja elävä ihminen, joka saa palkkansa muuna kuin rahana.

    Ohjelmanpitäjät tulevat yleensä coneihin omin avuin eli omalla rahalla. Tämä on heidän henk.koht. pussistaan pois. He tekevät ohjelmien valmistelut, tutkimukset, koonnit ja muut tarvittavat toimenpiteet omalla ajallaan muun elämän ohessa. Osa ohjelmista vaatii välillä paljonkin taustatyötä. Kuten sanottua myös aika on rahaa.

    Missään muotoa ei ole ohjelman pitäminen tai sen saaminen coneihin ilmaista, vaikka kukaan ei varsinaista rahapalkkaa ohjelman pitämisestä saa. On vähättelevää ja epäkunnioittavaa sanoa, että ohjelmahan on ilmaista, joten sinne ei ole tarvetta mennä, kunhan lipuin on maksanut. Oikeasti rahallisesti se ei ole conille ilmaista eikä itse ohjelmanpitäjälle. Vedät täysin vessasta alas kaiken sen työn, minkä coni ja ohjelmanpitäjät tekevät KÄVIJÄÄ varten.

    En ole koskaan ollut sellaisessa conissa, jossa kaikki ohjelmat, joita käyn katsomassa, olisivat olleet täynnä. Frostbitessa näin kuitenkin oli, mikä tarkoittaa sitä, että Desucon on onistunut myymään itsensä niille ihmisille, joille se on pääasiassa tarkoitettu.

    VastaaPoista
  8. Pakko kyllä myös aloittaa että nää viimeisimmät kommentit ovat asiaa. Ymmärrän tosin pet peevesi, ja myös sen että miksi vituttaa. Conin järjestäminen on vaikeeta, ja varsinkin semmonen coni joka olisi _kaikkien_ mieleen. Länsimaisia coneja ei oikeastaan suomessa ole (Paitsi Tracon ja Finncon. Ja Fanfest, mutta hieman sellainen tunne että fanfestia ei tulla näkemään ainakaan vähään aikaan.) Järjestä oma coni, ja kato miten vaikeeta se on ja raskasta, varsinkin sitten kun tulee juurikin tällaisia kirjoituksia vastaan. Itse olen coneissa ollut mukana järjestämässä ja voin sanoa, että nuo edellä mainitut kommentit pitävät paikkansa. Conin järjestäminen on vaikeaa ja kallista. Ja miksi heti sulkea pois sellainen coni, joka on ikärajallinen? Sehän vain tuo erillaisuutta ja vaihtelua conielämykseen!

    VastaaPoista
  9. Olen lukenut näitä kaikkia teksteja Nemosta Anonyymiin. Itsekin oli vähän pääkuumalla suuri ihmetys miksi tälleen. Mutta tottakai coni tekeminen on kallista ja vaivanloista. Mutta uskon että ihmettelijät ihmettelevät vain sitä että juuri frostbiteä kun talvella on juuri vähän coneja niin se valittiin k-18. Vaikka se on vähä väkisyydestä kiinni itsekin ehkä olisin miettinyt enemmän tätä kesän puolelle.

    Mutta pahoittelen tästä nauramastani täysikäisen olevan siistempia, koska siivous kokemuksissani vaikka on mikäkin ikä ihmiset osaavat sotkea.

    MUTTA pääasiaan takaisin. jos he haluavat conin järjestää tälleen hyvä on, se vaan saa minut miettimään riittääkö se täysikäinen ihmismäärä ensi frostbiteen. Ja eihän kokeilukaan tapa ja ymmärrettävää ettei kolmatta desuconia jaksata/pystytä budjetoimaan, vaikka se kolmasconi ei olisi ehkä aiheuttanut tälläistä kriisiä tai ehkä kesäconissa. Idea on ymmärettävän kiva kokeilla, millainen olisi coni joka olisi vain täysikäinen. Ymmärrettävää on myös se ettei ole kivaa vetää alaikäisiltä matto alta hyvästä talviconista ja heiltä joiden kaveriporukka ei välitä ikäeroista joista minä olen yksi niistä.

    Itse toivon että tästä tulee olemaan kiva erillainen coni joko kokeiluna tai pysyvänä tai muuttuen takaisin kaikki iälliseksi coniksi.

    VastaaPoista